Fairtrade Suikerfeest Laakkwartier

Op zondag 27 mei 2018 organiseerde de Fairtrade Den Haag werkgroep een Fairtrade picknick op het Ledeganckplein in het Laakkwartier.

Iedereen werd gevraagd zelf een kleedje en brood mee te nemen, en de werkgroep zorgde voor allerlei soorten Fairtrade beleg, sappen, thee, koek, snoep, fruit, etc.

Er is gekozen voor het Laakkwartier omdat het kersverse werkgroeplid Khadija Bous Bou in Laakkwartier woont en het jammer vond dat er in deze wijk zo weinig van dergelijke activiteiten georganiseerd worden. Ook is er in deze wijk volgens haar nog weinig bewustzijn over Fairtrade, dus een mooie gelegenheid om dat met een picknick onder de aandacht te brengen.

De Fairtrade picknick maakte onderdeel uit van het Fete de la Nature/Vier de Natuur festival dat van 25 – 27 mei plaats vond in heel Nederland en dus ook in Den Haag. Ook maakt de Fairtrade picknick onderdeel uit van een fietstocht die georganiseerd werd in het kader van de Voedselkaravaan.

Tijdens de picknick zijn verschillende Fairtrade producten geproefd en ze vielen allen in de smaak. Ook werd er met interesse geluisterd naar de uitleg over en voordelen van Fairtrade. Aan de moeders hebben we chocola en theezakjes en informatie uitgereikt, zodat ze dat ’s avonds konden proeven en bekijken. Ook hebben we uiteraard het verhaal over Fairtrade verteld.  Het overgebleven beleg en andere Fairtrade producten zijn succesvol ingezet tijdens de picknick die gehouden werd op 22 juni om het einde van de Ramadan te vieren. Hier kwamen maar liefst 100 mensen op af!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *